Poďte sa pozrieť na trendy nohavice a legíny pre jeseň a zimu 2018/2019. Zoštíhľujú, formujú zadoček a sú neuveriteňe ženské. Budete ich milovať!
Poďte sa pozrieť na trendy nohavice a legíny pre jeseň a zimu 2018/2019. Zoštíhľujú, formujú zadoček a sú neuveriteňe ženské. Budete ich milovať!

Trendy nohavice a legíny pre jeseň a zimu 2018/2019

Poďte sa pozrieť na trendy nohavice a legíny pre jeseň a zimu 2018/2019. Zoštíhľujú, formujú zadoček a sú neuveriteľne ženské. Budete ich milovať!

Máloktorý kúsok nášho šatníku tak dokonalo vypovedá o aktuálnych módnych trendoch, ako práve nohavice.  Na výbere ich strihu skutočne veľmi záleží. Máte pocit, že tá súčasná móda obtiahnutých nohavíc, legín a jeggín nie je pre vás? Nenechajte sa spliesť. Nemusíte mať dokonalú postavu k tomu, aby z vás urobili skutočnú fashion hviezdu. S vhodnou kombináciou s ostatnými kúskami outfitu dokážú dokonca ukryť nedostatky našej postavy, ktorými sa práve príliš chváliť nechceme. Pomôže dlhší vrchný diel, trebárs košeľa alebo dlhá blúzka. Ale aj pekný pletený pulóver. Vysoké opätky pomôžu tiež. Predĺžia nohy a zoštíhlia. No a každej dlhonohej kráske nám nezostáva nič iné než pogratulovať – úzke nohavice a legíny sú pre vás ako stvorené.

Trendy nohavice a legíny pre jeseň a zimu 2018/2019 kúpite v e-shope FashionMafia.sk.
Trendy nohavice a legíny pre jeseň a zimu 2018/2019 kúpite v e-shope FashionMafia.sk.

Aké trendy nohavice a legíny pre jeseň a zimu 2018/2019 sa nosia?

Dámske nohavice pre novú sezónu sú ako som už naznačila vypasované a užších strihov. Zabudnite však na to, že si oblečiete bavlnené legíny, alebo že to vyriešite nejakými športovými, kombinovanými s dlhým pulóvrom. To určite nie! Módne nohavice ako legíny využívajú vlastnosti a elasticitu legín, ale strihovo ide o nohavice. Majú vrecká, keď nie skutočné, tak aspoň farebne či šitím naznačené. Hitom sú prešívané puky, ktoré však nemusíte pracne zažehľovať. Ďalším zaujímavým prvkom módnych nohavíc sú pruhy na stranách nohavíc. Môže ísť o farebný či vzorovaný pásik, vďaka ktorému potom pri dobre zvolenom vrchnom diele vytvoríme naprosto dokonalý outfit. Hitom sú však aj prúžky odkazujúce na športovú módu. Také, aké sme si zamilovali vďake značke Adidas. Vypadajú trochu retro a presne to ich robí ešte modernejšími, pretože retro sa nosí.

Trendy nohavice a legíny milujú retro prúžky.
Trendy nohavice a legíny milujú retro prúžky.

Hitom sú kožené legíny, ktoré nie sú z kože

Vždy ste túžili po skutoče vypasovaných džínsoch alebo kožených nohaviciach? V klasickej džínsovine bez elastánu to vlastne ani nejde. A ani kožené nohavice sa mne osobne nepodarilo nikdy vypasovať tak, ako by som si to predstavovala. Nech som ich zužovala až na hranicu, kedy už sa skoro nedali obliecť. Lenže technológie materiálov sa vyvinuli a dnes kvalitné módne polyestery v kombinácii s elastánom dokážu naprosto dokonalo napodobiť vzhľad kože. Že to nie je pravá koža? Ešte to tak! Kto by dnes chcel na sebe nosiť kožu, kvôli ktorej museli umierať zvieratá? Takže tieto moderné kožené legíny oceníme nielen my, ale aj vegáni.

Legíny v koženom vzhľade dokonalo vyformujú postavu.
Legíny v koženom vzhľade dokonalo vyformujú postavu.

Rifľové legíny lepšie než džínsy

Džínsy milujeme. A ako rifľové legíny snáď ešte viac. Dokonalo obopnú telo, sú pohodlné a nechýbajú im fashion prvky, ako rôzne vrecká, prestrihy, prešívanie alebo šnurovanie. Na rozdiel od klasických džín obvykle nekombinujú bavlnu s elastánom, ale sú z moderného polyesteru doplneného pružným elastánovým vláknom. Vďaka tomu dokonalo sedia na postave. Naviac nemajú neblahú vlastnosť džínsoviny a po vypraní nie sú tvrdé ako plech. Perfektne sa nosia aj hneď po vypraní a tvar držia až do ďalšieho prania.

Móda pre jeseň a zimu 2018/2019 velí: Rifľové legíny musíte mať!
Móda pre jeseň a zimu 2018/2019 velí: Rifľové legíny musíte mať!

Na dĺžke nohavíc záleží

Dĺžka sa v móde nerieši len u šiat alebo u sukní. Móda nám o dĺžke „káže“ aj pokiaľ ide o nohavice. Ak si vypasované legíny oblečiete k vysokým podpätkom, ich dĺžka by vám mala zakrývať členky. Ak však  zvolíte kitten heels, tenisky alebo balerínky (ale tie radšej zastrčte v tejto sezóne v botníku viac dozadu), skracujte nad členky. Nemusíte kupovať rôžne dĺžky, ani nohavice strihať. Vďaka elasticite materiálu si legíny jednoducho vytiahnete do tej výšky, kam potrebujete.

A čo nohavice? Jesennej sezóne vládne jeden zaujímavý hit. Sú to skrátené nohavice asi 15 cm nad členky, v tzv. 7/8 dĺžke. Perfektne vypadajú s vysokými opätkami. A keď majú dolu ešte sťahovací pásik, je to presne ten hit, ktorý by vám v šatníku pre jeseň 2018 nemal chýbať!

Trendy nohavice sa nosia v 7/8 dĺžke.
Trendy nohavice sa nosia v 7/8 dĺžke.

Vystrčte zvodný zadoček – nosia sa štýlové legíny s push-up efektom

Na svoj zadoček sa 99,9 % z nás pozerá až príliš kritickými očami. A aby sme mali možnosť ho zdokonaliť, módne trendy pre jeseň a zimu 2018/2019 majú svelé riešenie: štýlové legíny s push up efektom. Nohavice a legíny dokážu vytvarovať naše zadné partie vďaka správnemu tvaru, podpore zosilneného materiálu v partiách zadočku, pomáhajú aj optické efekty – napríklad správne umiestnené vrecká v správnej veľkosti, ale aj farba materiálu alebo jeho lesk.

Trendy nohavice a legíny pre jeseň a zimu 2018/2019 ponúkajú push-up efekt pre náš zadoček.
Trendy nohavice a legíny pre jeseň a zimu 2018/2019 ponúkajú push-up efekt pre náš zadoček.

Vsaďte na mašle, patria aj na nohavice

Už ste prepadli mánii tenisiek s mašľami? Vpustite teraz mašle aj na svoje nohavice. Zaujímavým strihom, ktorý ocení každá z nás, ktorá potrebuje svoju skôr rovnú a chlapčenskú postavu viac vyformovať, sú úzke moderné „mrkváče“. Nie také ako z 80. rokov. Tieto sú stále vypasované, ale v páse nabrané a doplnené opaskom z rovnakého materiálu ako nohavice. Ten je zaviazaný do módnej mašle. Tenisky s mašľou k ním ale nebudú tým pravým. Zato kitten hills budú naprosto dokonalými.

Mašle nie sú hitom len na teniskách, ale aj na módnych nohaviciach.
Mašle nie sú hitom len na teniskách, ale aj na módnych nohaviciach.

Zdroj obrázkov: FashionMafia.sk, Pixabay, Shutterstock, koláže ContentPub s.r.o. – špecialista na copywriting a vizualizáciu obsahu