Frais Monde kozmetika prezrádza tajomstvo prírody ukryté nielen v 200 metrov hlbokých termálnych prameňoch, ale aj v íle a rastlinách Stredomoria.
Frais Monde kozmetika prezrádza tajomstvo prírody ukryté nielen v 200 metrov hlbokých termálnych prameňoch, ale aj v íle a rastlinách Stredomoria.

Frais Monde – to je sila termálnej kozmetiky nielen pre vlasy!

Frais Monde kozmetika prezrádza tajomstvo prírody ukryté nielen v 200 metrov hlbokých termálnych prameňoch, ale aj v íle a rastlinách Stredomoria.

Síra vie nielen liečiť problematickú pleť s ekzémami, lupienkou, akné či s rôznymi plesňami, ale dokáže pleť tiež omladiť a rozjasniť. Síra pleť hydratuje, spolu s elastinom dokáže pleti navrátiť pružnosť a vďaka tomu pleť vyzerá mladšie a sviežejšie. Súčasne je na dotyk vláčna a hebká. Síra tiež zlepšuje kvalitu vlasov aj nechtov. Pre všetky tieto svoje vlastnosti dostala síra meno – minerál krásy. A práve tento nepostrádateľný element krásy je súčasťou talianskej kozmetiky Frais Monde, ktorá so svojimi viac ako 400 produktami nechýba pomerne novo ani na slovenskom trhu. Ide o liečivú termálnu kozmetiku postavenú na vlastnostiach sírnej termálnej vody z talianskej Repole. Jej využitie v dermatológii a kozmetike je certifikované talianskym Ministerstvom zdravotníctva. Kozmetika Frais Monde vychádza zo sily prírody a k prírode má tiež úctu. Výrobky značky nie sú testované na zvieratách a kozmetika sa vyhýba geneticky modifikovaným plodinám na výrobu surovín.

Frais Monde – to je sila termálnej kozmetiky nielen pre vlasy!
Frais Monde – to je sila termálnej kozmetiky nielen pre vlasy!

Luxusná termálna kozmetika Frais Monde vychádza z prírodného pohľadu na krásu

Staroveká filozofia, ale aj veda, za ktorú boli považované aj alchýmia alebo ezoterika, stavali pochopenie sveta na štyroch živloch: oheň, vzduch, voda a zem. Čriepky tejto filozofie nájdeme aj v chápaní pohľadu na zdravie a krásu značky Frais Monde. Avšak s novými poznatkami vedy dokázala značka ponúknuť svoje vlastné elementy, ktorými sú sírna termálna voda, minerálne soli a íl, prírodné extrakty, prírodné oleje a prírodné vône. Práve na týchto elementoch stavia Frais Monde svoje produkty, medzi ktorými nájdete výrobky pre starostlivosť o pleť a to vrátane výrobkov v BIO kvalite, Frais Monde výrobky pre starostlivosť o vlasy, telo, pre zdravé opaľovanie, dekoratívnu kozmetiku aj vône. Frais Monde ponúka ženám i mužom možnosť radikálnej a zdravšej zmeny v prístupe k svojej kráse.

Unikátny Acqua cream je starostlivosť pre pleť i telo s výťažkami z rastlín a so vzácnou sírnou termálnou vodou z Repole. Neobsahuje nikel, parabény ani syntetické konzervanty. Má tiež ochranný faktor SPF 10. Hlavnými zložkami sú termálna sírna voda, výťažky zo slezu, vŕbovky, jačmeňa, bazy čiernej, kyselina hyaluronová, mastné kyseliny, peptidy, arganový olej, maslo karité (bambucké maslo), vitamíny E a A.
Unikátny Acqua cream je starostlivosť o pleť i telo s výťažkami z rastlín a so vzácnou sírnou termálnou vodou z Repole. Neobsahuje nikel, parabény ani syntetické konzervanty. Má tiež ochranný faktor SPF 10. Hlavnými zložkami sú termálna sírna voda, výťažky zo slezu, vŕbovky, jačmeňa, bazy čiernej, kyselina hyaluronová, mastné kyseliny, peptidy, arganový olej, maslo karité (bambucké maslo), vitamíny E a A.

Hoci značka Frais Monde, patriacia spoločnosti Ismeg, ako taká vznikla až v roku 1987, počiatky výskumov, na ktorých základoch dodnes značka stavia, siahajú až do roku 1956, kedy farmaceut a vášnivý zástanca prírodných liečebných prípravkov Giuseppe Gualtieri, založil jednu z prvých novodobých rastlinných laboratórií. V roku 1976 Gualtieri zakúpil talianske kúpele v Repole (Bagni di Repole) a získal tak prístup k sírnej vode s unikaním zložením, ktorá je dnes jednou z najunikátnejších zložiek produktov Frais Monde. Za značkou nestojí len neustále rozširovanie teritória, kde s úspechom nachádza svojich nových priaznivcov a zákazníkov, ale predovšetkým permanentný výskum a zvyšovanie kvality výrobkov. V roku 2007 odštartovala spoločnosť ambiciózny projekt a začala výrobu 100% organických spa a kozmetických výrobkov.

Prírodná kozmetika Frais Monde ponúka tiež svoj BIO rad ktorý obsahuje len prírodné zložky, nie je testovaný na zvieratách a nepoužíva nikel, GMO zložky parabény ani syntetické konzervanty.
Prírodná kozmetika Frais Monde ponúka tiež svoju BIO sériu, ktorá obsahuje len prírodné zložky, nie je testovaná na zvieratách a nepoužíva nikel, GMO zložky, parabény ani syntetické konzervanty.

Inteligentná termálna voda z Repole

Sírna termálna voda z Repole patrí medzi teplé pramene a vďaka svojmu prameňu v hĺbke 200 metrov je bohatá na aktívne minerály, ktoré sa potom využívajú pri riešení problémov s pleťou. Voda z Repole je považovaná za inteligentnú vodu, o ktorej sa dá povedať, že dokáže sama rozoznať problémy pokožky a tú potom pomocou obsiahnutých minerálnych solí harmonizovať. Pleť dostáva do rovnováhy a vďaka tomu lieči suchú aj mastnú pleť. Pomáha obnovovať pokožku a má svoje významné postavenie aj v protivráskových prípravkoch. Acqua di Repole je certifikovaná pre použitie na podráždenú, svrbiacu, začervenanú a dehydrovanú pleť.

Termálna pleťová kozmetika Frais Monde obsahuje inteligentnú vodu z talianskej Repole, ktorá vie harmonizovať pleť a dostať ju do rovnováhy – či už je mastná, suchá, citlivá, trpí akné alebo sa na nej prejavujú známky zrelosti.
Termálna pleťová kozmetika Frais Monde obsahuje inteligentnú vodu z talianskej Repole, ktorá vie harmonizovať pleť a dostať ju do rovnováhy – či už je mastná, suchá, citlivá, trpí akné alebo sa na nej prejavujú známky zrelosti.

Termálne soli a íly sú aktívnym srdcom vody z Repole

Termálna oblasť Repole vydáva tiež vzácne prvky z termálnych ílov. Ide predovšetkým o íl bohatý na sulfáty sulfidu, ďalej na železo, silikáty, vápnik, magnézium, draslík alebo uhličitany. Tieto prírodné minerály sú dôležitými zložkami kozmetiky Frais Monde.

Frais Monde ponúka aj kompletný rad Brutia pre mužov. Táto pánska kozmetika obsahuje pleťovú, telovú aj umývaciu kozmetiku. Nechýba ani toaletná voda alebo voda po holení.
Frais Monde ponúka aj kompletnú sériu Brutia pre mužov. Táto pánska kozmetika obsahuje pleťovú, telovú aj umývaciu kozmetiku. Nechýba ani toaletná voda alebo voda po holení.

Frais Monde je kozmetika plná prírodných extraktov

Prírodné extrakty z rastlín z panensky čistých oblastí južného Talianska sú ďalšou zložkou kozmetiky Frais Monde. Využívajú na fenoly bohaté ovocie, výživné a liečivé zložky bylín, antioxidačné vlastnosti citrusov a tymiánu, harmonizujúce vlastnosti vavrínovníku, upokojujúce zložky kaparovníku aj ďalšie pozitívne vlastnosti rastlín, akými sú myrha, olivy, medovka, granátové jablko, bergamot, sladké drevo, víno alebo jazmín.

Frais Monde má tiež niekoľko radov dekoratívnej kozmetiky, vrátane radu BIO.
Frais Monde má tiež niekoľko produktových sérií dekoratívnej kozmetiky, vrátane BIO.

Prírodné oleje zo Stredomoria

Frais Monde kozmetika používa rastlinné oleje zo Stredomoria. Základom je predovšetkým mandľový olej, ktorý má regeneračné vlastnosti a pozitívne ovplyvňuje pružnosť pokožky. Druhým unikátnym olejom je olej z grepových jadier so silnými antibakteriálnymi účinkami.

Vôňu Stredomoria premietla značka Frais Monde do svojej ponuky unikátnych parfumovaných olejov.
Vôňu Stredomoria premietla značka Frais Monde do svojej ponuky unikátnych parfumovaných olejov.

Starostlivosť o vlasy Frais Monde ponúka termálnu silu, jemnosť pre detské vlásky a ochranu pred slnkom

Vlasová kozmetika Frais Monde Thermal Spa Hair Care Program ponúka obrovské množstvo produktov pre všetky typy vlasov. Základnou vlastnosťou vlasovej kozmetiky je aj v tomto prípade harmonizovať. Takže pokožku hlavu pri problematických mastných vlasoch vlasová kozmetika nijako agresívne neodmasťuje, ale harmonizuje tak, aby sa prestala nadmerne mastiť. V portfóliu produktov Frais Mondevýrobky pre normálne, suché aj mastné vlasy. Nechýba vlasová kozmetika pre riešenie problémov s lupinami, pre silne poškodené vlasy farbením, aj intenzívne séra a vlasové vody proti vypadávaniu vlasov.

Frais Monde ponúka rozsiahly rad vlasovej kozmetiky pre rôzne typy vlasov a problémov s vlasmi.
Frais Monde ponúka rozsiahle portfólio vlasovej kozmetiky pre rôzne typy vlasov a riešenie ich problémov.

Výrobky vlasovej kozmetiky Frais Monde obsahujú množstvo vzácnych olejov v najvyššej kvalite – arganový olej, olivový olej, tea tree olej, olej z marhuľových jadier, z brazílskych orechov, z jojoby, kobaiby alebo mongongu, ale aj mokradkový olej. Súčasťou sú výťažky z morských rias aj z mora pochádzajúce glykosacharidy, pšeničné proteíny aj extrakty zo sóje, jačmeňa, kukurice, z cukrovej trstiny alebo santalového dreva. Vybrané výrobky obsahujú zinc pyrithione, čo je aktívna látka slúžiaca pri liečbe chronických problémov s vlasmi spojenými so svrbením pokožky alebo nepriaznivou mikroflórou vlasovej pokožky.

Detskú vlasovú kozmetiku ponúkajú produkty Frais Monde Proteattiva. Ďalšie výrobky určené pre starostlivosť o vlasy v súvislosti s ich ochranou pred slnkom nájdete v sérii výrobkov Frais Monde Sun Protecting.

Zdroj obrázkov: FL, Frais Monde