Ako nás ovplyvňujú farby? Pozrite sa na farby podľa znamení zverokruhu: na to, ktoré si vybrať do svojho šatníku, ale aj ako farbu laku na nechty.
Ako nás ovplyvňujú farby? Pozrite sa na farby podľa znamení zverokruhu: na to, ktoré si vybrať do svojho šatníku, ale aj ako farbu laku na nechty.

Farby podľa znamení zverokruhu nielen pre vaše nechty

Ako nás ovplyvňujú farby? Pozrite sa na farby podľa znamení zverokruhu: na to, ktoré si vybrať do svojho šatníka, ale aj ako farbu laku na nechty.

Farby nás ovplyvňujú počas celého nášho života. Ich pôsobením sa zaoberali už starí filozofi, ako Empedokles, Platón, Aristoteles alebo Galén. Básnik Johann Wolfgang Goethe o farbách tvrdil, že sú vibráciami, ktoré dokážu ovplyvňovať našu psychiku aj zdravie. Lenže s najväčšou pravdepodobnosťou nevplývajú farby na každého z nás rovnako. Viete, ako sa líši vzťach k farbám u jednotlivých hviezdnych znamení? Pozrite sa na farby podľa znamení zverokruhu – každé znamenie má svoje. Dali sme pre vás dohromady farby, ktoré sa hodia nielen do vášho šatníku, ale aj ako farby lakov na nechty pre jednotlivé znamenia.

Ako nás ovplyvňujú farby? Pozrite sa na farby podľa znamení zverokruhu: na to, ktoré si vybrať do svojho šatníku, ale aj ako farbu laku na nechty.
Ako nás ovplyvňujú farby? Pozrite sa na farby podľa znamení zverokruhu: na to, ktoré si vybrať do svojho šatníku, ale aj ako farbu laku na nechty.

Farby podľa znamení zverokruhu dokážu viac než len skrášľovať

Nezabudnite, že farby dokážu viac než len skrášľovať. Majú vplyv na našu náladu, psychické rozpoloženie, zbavia nás stresu a podporia zdravie. Správne zvolené farby sú cestou k spokojnosti aj k úspechu.

Baran (21. 3. až 20. 4.)

Planétou Barana je ohnivý Mars. K aktívnym ľuďom v tomto znamení preto patria žeravé farby, ako je červená, červenožltá, alebo oranžovočervená. Ohnivá povaha Baranov je niekedy až cholerická. Žiarivé farby ohňa v Baranoch stimulujú energiu. Taktiež pozitívne ovplyvňujú svaly, mozog a krvný obeh.

Šatník barana by mal doslova žiariť v červených a oranžovočervených odtieňoch. Aj farby make-upu by mali byť červené. Červený rúž by mali doplňovať ohnivočervené nechty.

Vhodné farby lakov na nechty pre Baranov

Býk (21. 4. až 21. 5.)

Býk je znamenie, ktoré ovláda Venuša. Táto ženská planéta je spojená s ženskosťou a k tej patrí predovšetkým ružová farba. Súčasne je ale Býk jarným znamením spojeným s rozpukom prírody. A tak je ďalšou farbou tohoto znamenia zelená vo všetkých odtieňoch. Býkovi dodáva stabilitu a robí ho progresívnym. Svieže odtiene ružovej a zelenej pozitívne ovplyvňujú metabolizmus Býkov.

Šatník Býka by mal byť v pastelových odtieňoch ružovej, doplnený všetkými odtieňmi zelenej. Povolenou farbou je aj modrá. Tmavá indigo na oblečení a pastelové odtiene na make-upe. Manikúra by mala byť v nežnejších ružových odtieňoch, alebo atraktívne zelená.

Vhodné farby lakov na nechty pre Baranov

♥ TIP:

Prečo používať gél laky na nechty?

Klasické laky na nechty pre domáce použitie majú na našich nechtoch veľmi krátku životnosť. Túto negatívnu vlastnosť odstraňujú gél laky. Dajú sa taktiež aplikovať v domácich podmienkach, ich trvácnosť je pritom až tri týždne. K dispozícii sú naviac v ohromnej škále farieb a odtieňov, s trblietkami aj so špeciálnymi vlastnosťami, ktoré napríklad menia farbu laku podľa aktuálnej teploty.

Blíženci (22. 5. až 21. 6.)

Blížencov ovláda planéta Merkúr. Farbou znamenia je bez akýchkoľvek pochýb žltá. Tá by mala byť vo veselých a žiarivých odtieňoch, takže prechádza až do žltooranžovej alebo žltozelenej farby. Pre Blížencov je žltá farbou šťastia. Pomáha ľuďom v tomto znamení pozitívne aj kreatívne myslieť, súčasne má priaznivý vplyv na dýchací a nervový systém, ale aj na problematickú oblasť ramien.

Šatník Blíženca by mal byť v pozitívne žltých odtieňoch. Tie by mali byť v outfitoch kombinované s neutrálnymi farmami, ako je čierna, biela, alebo tmavá hnedá. Make-up je ideálny ladený do žltooranžovej alebo žltozelenej. Ideálna farba pre nechty je žltá vo všemožných odtieňoch alebo žltozelená.

Vhodné farby lakov na nechty pre Blížencov

Rak (22. 6. až 22. 7.)

Raka ovláda mesiac a ten určuje aj farebnú škálu vhodnú pre toto znamenie. Farbami znamenia sú éterická biela, nežná smotanová, uhrančivá strieborná, aj tajomná šedá. Tieto farby dokážu pozitívne vplývať na zdravie Raka, predovšetkým zdravie maternice, celého reprodukčného systému a pŕs.

Šatník Raka by mal byť v svetlých neutrálnych odtieňoch. Povolené sú všetky odtiene bielej, svetlejšie odtiene šedej a strieborná. Tá patrí aj do bežných, nielen slávnostných outfitov tohoto znamenia. Raka rozžiaria biele aj strieborné očné tiene. Rúž by mal byť predovšetkým s trblietkami a stredne tmavý. Ideálna manikúra je v odtieňoch bielej, strieborná, ale povolené sú aj odtiene červenej, cyklámenovej, bordovej a fialovej – ale vždy s trblietkami.

Vhodné farby lakov na nechty pre Blížencov

Lev (23. 7 až 23. 8.)

Ďalšie znamenie, ktoré je ovládané ohnivým vesmírnym telesom – tentoraz Slnkom. Lev je preto spojený s teplom, ale aj so srdcom a tvorivosťou. Jeho farbou je zlatá. Práve ona nabíja Levov pozitívnou energiou a dáva im silu.

Šatník Leva by mal obsahovať zlaté prvky. Ľudia v tomto znamení by mali nosiť šperky zo žltého zlata. Zlatá by sa mala objavovať aj v šatníku, napríklad v podobe kovových prvkov na oblečení, kabelkách a obuvi. Ale aj jednotlivé kúsky oblečenia môžu byť zlaté. Skvelou doplnkovou farbou pre Levov je fialová. Zlatá a fialová farba sa doporučuje aj pre make-up a manikúru.

Vhodné farby lakov na nechty pre Leva

Panna (24. 8. až 23. 9.)

Aj Pannu, podobne ako Blížencov, ovláda planéta Merkúr. Tá je v prípade Panny spojená so Zemou. A toto spojenie vytvára aj škálu farieb vhodných pre ľudí v znamení Panny. Môžme ich nazvať farbami džungle. Sú to zemité a zelené odtiene, ako okrová, karamelová, ale aj olivovo zelená. Tieto farby menia opatrnosť v povahe Panny na analytickosť. Panna je vďaka nim plná života a má pocit stability.

Odtiene hnedej a tmavšie odtiene zelenej patria preto do šatníku Panny. Vďaka nim sa Panna dokáže zlepšovať a svoje negatívne vlastnosti meniť na pozitívne. V make-upe ich môžete kombinovať s bordovou a hnedočervenou. Tá patrí aj na nechty spolu s tmavými a olivovozelenými odtieňmi.

Vhodné farby lakov na nechty pre Pannu

Váhy (24. 9. až 23. 10.)

Váham vládne Venuša. Tentokrát ako kráľovná pastelových farieb: pastelovej ružovej, modrej, levanduľovej aj pistáciovej. Tieto farby dávajú Váham rovnováhu a pocit harmónie. Robia povahu ľudí v tomto znamení milujúcou, priateľskou a starostlivou. Súčasne sú to farby, ktoré dávajú váham pocítiť príjemný kľud na duši a pozitívne ovplyvňujú aj funkciu ľadvín či endokrinného systému.

Šatník Váh by mal ideálne vypadať ako cukrová vata, alebo ako žužu cukríky. Presladený, pastelový, nežný. V pastelových odtieňoch ba mal byť aj make-up. Dôležité je striedanie teplých a studených pastelových farieb. K ružovému outfitu patria studené pastelové  farby očných tieňov. Ideálnou farbou lakov na nechty je pastelová ružová a pastelová modrá. Zaujímavým riešením sú laky, ktoré dokážu teplom meniť intenzitu svojho odtieňa.

Vhodné farby lakov na nechty pre Váhy

Škorpión (24. 10. až 22. 11.)

Pluto dáva tomuto znameniu záhadnosť, tajomnosť, mysticitu aj rešpekt. Farby tohoto znamenia sú akýmsi pohľadom do duše Škorpiónov. Sú uhrančivé, tajomné a súčasne intenzívne. Škorpión nechce, aby ste od neho bočili. Potrebuje vás zaujať a pritiahnuť váš pohľad. K tomu mu slúžia farby, akými sú temné červené odtiene a čierna.

Šatník Škorpióna môže byť výhradne čierny, ale nemusí. Aj oživenie však musí mať mystický podtext. Vhodné sú červené odtiene, predovšetkým tmavočervené. Tieto farby patria a na make-up a na nechty.

Vhodné farby lakov na nechty pre Škorpiónov

Strelec (23. 11. až 21. 12.)

Strelcov ovláda Jupiter. Je to znamenie s otvorenou mysľov, túžbou po dobrodružstve, aj po cestovaní. Naplniť túžby mu pomáhajú farby, akými sú tmavá modrá, fialová a slivková. Tie pomáhajú aj činnosti pečene a vegetatívneho nervového systému ľudí v tomto znamení. Teda toho systému, ktorý ovplyvňuje hladké svalstvo ciev, tráviaceho systému, močových ciest, dolných dýchacích ciest, srdca, nadobličiek a nakoniec aj potných, tráviacich a slinných žliaz.

Šatník Strelca miluje tmavú rifľovinu. Tmavá modrá sa však objavuje vo všetkých odtieňoch aj v ďalších kúskoch oblečenia či make-upu. Prechádzať môže až do tmavofialových odtieňov. Tmavomodrá a tmavofialová je aj manikúra Strelcov. 

Vhodné farby lakov na nechty pre Strelcov

Kozorožec (22. 12. až 20. 1.)

Znamenie, ktoré dostalo do vienku lásku k jednoduchosti a k tradíciám, ovláda Saturn. Aj farby sú jednoduché, postaršené a vintage. Tmavohnedé odtiene a antracitovošedá farba, ktorá lavíruje na hranici s čiernou, sú farbami tohoto znamenia. Pre Kozorožca sú to ideálne praktické a súčasne pozitívne farby. Nie sú nudné, aj keď by sa tak mohlo na prvý pohľad zdať. U Kozorožcov naviac tieto farby povzbudzujú zdravie zubov, kože aj kostí.

Šatníku Kozorožca pristane koža v prírodných odtieňoch. Hnedá aj omšelá čierna. Antracitový odtieň sa hodí pre doplnky, ako sú kabelky a topánky. Je to vlastne čierna s matným leskom, ktorá akoby sa strieborne leskla. Takže aj laky na nechty môžu byť extra tmavošedé alebo striebristočierne. Optimálne čierne so striebornými trblietkami.

Vhodné farby lakov na nechty pre Kozorožcov

Vodnár (21. 1. až 19. 2.)

Vládcom Vodnára je planéta Urán. Vodnár z planéty čerpá energiu pre zdravý krvný obeh a dolné časti svojich končatín – členky. Antistresovou farbu pre toto znamenie je tyrkysová a rôzne odtiene modrej farby. Sú to farby, ktoré dokážu ukľudňovať emócie a myseľ dostávajú takmer do meditačného stavu.

Šatník Vodnára by mal vždy obsahovať čriepky tyrkysovej farby. V kamienku na šperku, vo vzorke na šatke okolo krku, vo farbe laku na nechty, alebo vo farbe očných tieňov. Avšak s tyrkysovou sa to nemá preháňať. Držať na uzde ju vie biela a tmavomodré odtiene. Tie by v outfitoch Vodnára mali dominovať.

Vhodné farby lakov na nechty pre Vodnára

Ryby (20. 2. až 20. 3.)

Ryby sú ovládané Neptúnom. Sú empatické a dokážu pomáhať. Veľmi často sú dokonca prirodzenými liečiteľmi. Ryby majú schopnosť inšpirovať svoje okolie. Ich farbami sú odtiene zelenej a modrej, predovšetkým indigovo modrá, nazývaná tiež atramentová. Tieto farby pomáhajú Rybám byť vyrovnanými a pozitívne ovplyvňujú ich lymfatický systém.

Aj šatník Rýb miluje tmavú rifľovinu. Ale aj ďalšie modré odtiene. Predovšetkým zmienenú indigovú farbu. Ryba neverí porekadlu: „zelená, modrá – pre blázna dobrá“. Naopak. Tieto farby smelo kombinuje, a je to práve táto kombinácia, ktorá pomáha Rybám k úspechu aj k dobrému psychickému zdraviu. Zelená a modrá patria aj do manikúry Rýb.

Vhodné farby lakov na nechty pre Vodnára

♥ TIP:

Správny odtieň laku na nechty podľa svojho znamenia kúpite v špecializovanom e-shope

NaniNails.sk

Zdroj obrázkov: NaniNails.sk, Pixabay, Shutterstock, koláže ContentPub s.r.o. – špecialista na copywriting a vizualizáciu obsahu